Wat is Burgernet?

Burgernet is een unieke samenwerking tussen burgers, gemeente en politie om de veiligheid in de woon- en werkomgeving te vergroten. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een telefonisch netwerk van inwoners en medewerkers van bedrijven. Vrijwel alle gemeenten in Nederland zijn aangesloten bij Burgernet.

Zo werkt Burgernet.

De politie kan een Burgernetactie starten na bijvoorbeeld een melding van een inbraak, beroving of vermissing van een persoon. Burgernetdeelnemers in de buurt ontvangen een spraak- of sms-bericht met het verzoek uit te kijken naar een persoon, of een voertuig. Deelnemers kunnen informatie rechtstreeks doorgeven aan de politiemeldkamer, via het gratis Burgernetnummer 0800-0011. Die informatie wordt direct doorgegeven aan politie in de buurt. Na afloop ontvangen alle deelnemers bericht over het resultaat van de Burgernetactie.

Burgernet. The Movie

Wanneer wordt Burgernet ingezet?

Burgernet wordt ingezet bij dringende zaken waarbij een duidelijk signalement beschikbaar is.

Bijvoorbeeld bij:

  • diefstal of inbraak;
  • doorrijden na een aanrijding;
  • beroving;
  • vermiste personen. burgernet

Waarom deelnemen aan Burgernet?

Door samen te werken met gemeente en politie helpt u om uw buurt veilig te houden. Daarom is er Burgernet. Hoe meer mensen aan Burgernet deelnemen, hoe groter de kans dat de politie snel een verdachte of een vermist persoon kan opsporen.

Klik hier om je aan te melden voor Burgernet.