Waarom buurtgroep Apps

Het doel is om buurtbewoners op een snelle manier te informeren in geval van criminaliteit zoals: verdachte personen, inbraak, diefstal, zwendelaars, molest, vermissing van personen, mishandeling, kinderlokkers etc.
Statistisch is bewezen dat een buurtpreventie-app zorgt voor een flinke daling in het aantal woninginbraken!


Een soort buurt chatbox dus?

Nee, het is zeker geen chatbox! Elke deelnemer ontvangt bij aanmelding duidelijke richtlijnen die in acht genomen moeten worden. Hier wordt door de beheerders op toegezien. De BuurtAlarm-apps dragen bij aan saamhorigheid onder de bewoners en geven een “samen staan we sterk gevoel”, u staat er niet (meer) alleen voor.

Nextdoor

Nextdoor is de nieuwste toevoeging, al 2000 buurten in Nederland maken er gebruik van. Je moet persoonlijk, met je adres, uitgenodigd worden voor Nextdoor. Je krijgt zelfs een briefkaart (!) met een code.
Een Nextdoor-groep bestaat uit minstens 10 buurtbewoners. Je kan berichten naar specifieke buren sturen, naar de hele groep of naar de omringende groepen.

Telegram

Telegram is een berichtendienst tussen verschillende mobiele telefoons ter vervanging van sms’en. Sinds Facebook Whatsapp overnam stijgt de populariteit van de app. Telegram maakt gebruik van de internetverbinding van je telefoon. Het is beschikbaar op de iPhone en Android-telefoons.

Veiligebuurt


Buurtpreventie kan tot 30% van de inbraken voorkomen, maar voor velen zijn de huidige buurtpreventie oplossingen zowel een zegen als een bron van frustratie. Apps en whatsappgroepen worden dikwijls voor wissewasjes en reclame gebruikt terwijl ze bedoeld zijn om elkaar te waarschuwen in noodgevallen

whatsapp-logo

Whatsapp

WhatsApp is een hele populaire app op smartphones. Op een telefoon kunt u via de app berichten versturen en bellen via de internetverbinding. Het bellen en versturen van berichtjes en afbeeldingen kost geen geld per gesprek of bericht.

Waaksamen

In buurt-WhatsAppgroepen waarschuwen buren elkaar voor o.a. inbrekers, vandalisme en verdachte personen.

Met de gratis WaakSamen-app gaan deze veiligheidsmeldingen meteen door naar de politie. Ook de gemeente ontvangt de informatie.

Belangrijk:

  • WaakSamen verkoopt geen gegevens of data (en zal dat nooit doen).
  • WaakSamen is AVG-proof: uw privacy is gegarandeerd.
  • WaakSamen vervangt uw appgroep niet, maar werkt ermee samen.

 

 

Belangrijke informatie
Op dit moment is de waaksamen app wel in gebruik genomen door de gemeente Beverwijk maar (nog) niet door de gemeente Heemskerk.

Deze apps downloaden? Klik hier onder.

– Whatsapp downloaden.
– Telegram downloaden.
– Nextdoor downloaden.
– Veiligebuurt downloaden.
– BuitenBeter downloaden.
– Waaksamen downloaden via de App Store of op Google Play.