En toen kwam BIJ er bij!

Het idee van BIJ (Burgerparticipatie IJmond) is enige tijd geleden ontstaan nadat een groep burgers vast stelde dat de veiligheid, het veilige gevoel maar ook de saamhorigheid in onze plaatsen Beverwijk en Heemskerk teloor ging en dat het hoog tijd was dat er nu eens werkelijk iets aan gedaan zou worden in plaats van loos schreeuwen en klagen via social media.

Dit gemis aan veiligheid en het bijbehorende gevoel komt met name door het criminele gedrag van een groep jongeren die geweldsdelicten plegen en zich bedienen van intimidatie naar willekeurige burgers in onze woonplaatsen.
Hiervan zijn inmiddels, naar schatting, tientallen slachtoffer geworden met als gevolg dat onze inwoners zich, vooral in de avonduren, niet meer veilig voelen.

Iets wat helaas een terecht gevoel is.

 

Dit hierboven is de hoofdreden waarom wij met BIJ zijn begonnen.
BIJ is niet echt een “nieuw uitgevonden wiel” want wat wij van BIJ doen heeft zichzelf al vele malen in Nederland bewezen. Zo is er in de regio Purmerend / Zaanstad het project “Ogen en oren” dat al geruime tijd doet wat BIJ gaat doen.
Landelijk zijn er momenteel zo’n 30 van dit soort projecten. Gevolg hiervan is dat, in de gebieden waar deze projecten actief zijn, de criminaliteit gemiddeld met +40% is gedaald / teruggedrongen.

Als initiatiefnemer van dit project maar ook als vrijwilliger… samen met alle andere vrijwilligers… ben ik er trots op bij te mogen dragen aan een veiliger Beverwijk en Heemskerk.

 

Daarom rest me één vraag.

Als jouw eigen veiligheid, de veiligheid van je naasten en medebewoners je aan het hart gaan…
waarom ben je dan nog niet bij BIJ?

Kom ook bij BIJ!

534778_2542077729790_241982281_n